Manuia le Mid-Autumn Festival

O le Mid-Autumn Festival, e taʻua foi o le Moon Festival, o se faʻamanatuga faʻale-aganuʻu i le tele o atunuu Asia i Sasaʻe, aemaise lava i Saina. E pa'ū i le aso 15 o le masina lona 8 o le kalena o le masina, e masani lava ia Setema poʻo Oketopa. O nisi nei o vaega taua o lenei aso malolo faapelepele:

dgdfs1

1. Taua Faaleaganuu
O le Mid-Autumn Festival e fa'ailo ai le fa'ai'uga o le vaitau o le seleselega ma o se taimi mo fa'atasiga a le aiga. O lo’o fa’amamafaina ai le taua o le mafuta fa’atasi ma le agaga fa’afetai, a o fa’atasia aiga e fa’afetaia le matagofie o le masina atoa, lea e fa’atusalia ai le nofo lelei ma le manuia.
2. keke masina
O se tasi o tu ma aga masani o le tausamiga o le fefaʻasoaaʻi o keke masina. O keke lapotopoto nei e masani ona faatumu i mea suamalie pe suamalie e pei o le lotus seed paste, pa'u pi mūmū, po'o fuamoa fuamoa masima. O keke masina e fefaʻasoaaʻi i uo ma aiga o se faʻaaliga o le lelei ma le lotogatasi. I tausaga talu ai nei, ua aliaʻe mai ni tofo fou, e fiafia i ai tupulaga laiti.
3. Talatuu ma Talafatu
O le tausamiga e tumu i talatuu, ma o le tala sili ona lauiloa o Chang'e, le Moon Goddess. E tusa ai ma le tala, na ia faʻaumatia se elixir o le tino ola pea ma lele i le masina, lea e nofo ai. O lona toalua, o Hou Yi, o se tagata fanafana lauiloa, ua faamanatuina mo le faasaoina o le lalolagi mai le tele o la. O le tala e faatusa i le alofa, ositaulaga, ma le moomoo.
4. Aganu'u ma Fa'amanatuga
O fa'amanatuga e masani ona aofia ai molī moli, e mafai ona avea ma moli pepa faigofie po'o mamanu fa'apitoa. O fa'aaliga Lantern e taatele i paka ma nofoaga faitele, e maua ai se siosiomaga fiafia. O nisi foi e fiafia i gaoioiga masani e pei o le foiaina o tupua moli ma le faatinoina o siva tarako.
E le gata i lea, e masani ona potopoto aiga e faamemelo i le masina atoa, tauloto solo pe fefaasoaai tala. O taulaga o fua e pei o pomelo ma vine ua faia e faailoa ai le agaga faafetai mo le seleselega.
5. Tausiga i le Lalolagi
E ui o le tausamiga e sili ona lauiloa i Saina, ae faʻamanatuina foi i isi atunuu e pei o Vietnam, lea e lauiloa o Tết Trung Thu. O aganuʻu taʻitasi e iai a latou lava aganuʻu faʻapitoa, e pei o le Vietnamese tu masani o siva leona ma le faʻaogaina o meaʻai eseese.
6. Fetuunaiga i ona po nei
I tausaga talu ai nei, o le Mid-Autumn Festival ua faʻaleleia, faʻatasi ai ma aganuʻu fou e tuʻufaʻatasia elemene faʻaonapo nei. Ua avea ala o faasalalauga faaleagafesootai ma faavae mo le faasoaina o faafeiloaiga o tausamiga, ma ua toatele tagata ua auina atu nei keke masina po o meaalofa i uo ma aiga o loo mamao.
O le Mid-Autumn Festival e le naʻo se taimi mo le faʻamanatuga; e avea foi ma faamanatu o le taua o le aiga, faafetai, ma measina faaleaganuu. Pe ala mai i tu ma aga po'o fa'amatalaga fa'aonaponei, o le agaga o le fa'afiafiaga o lo'o fa'aauau pea ona olaola i augatupulaga.

dgdfs2

Taimi meli: Sep-14-2024